منتـديات شـبــــاب فيسبـوكــي
اهلا وسهلا ايها الزائر الكريم ..............

يشرفنا ويسعدنا تواجدك معنا ....وتكتمل فرحتنا بالتسجيل معنــــــــــــــــــــأ.
منتـديات شـبــــاب فيسبـوكــي
اهلا وسهلا ايها الزائر الكريم ..............

يشرفنا ويسعدنا تواجدك معنا ....وتكتمل فرحتنا بالتسجيل معنــــــــــــــــــــأ.
منتـديات شـبــــاب فيسبـوكــي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتـديات شـبــــاب فيسبـوكــي

اجمد واحلى منتدى شبابي لاجمد شباب واحلى بنات
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الذ الاكلات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
دعاء على
مشرفه:قسم طريق الاسلام
مشرفه:قسم طريق الاسلام
دعاء على


الجنس : انثى
عدد المساهمات عدد المساهمات : 342
السٌّمعَة السٌّمعَة : 14
الانتساب الانتساب : 29/12/2010

الذ الاكلات Empty
مُساهمةموضوع: الذ الاكلات   الذ الاكلات Emptyالثلاثاء 4 يناير 2011 - 7:24

صينية الدجاج بكرات البطاطس المحشية يم
المكونات:

بطاطا حسب الكمية الى تعمليها وحجم الصينيه
زبدة
كريم فرش
ملح وفلفل اسود واوريغانو
حشوة الدجاج:
بصل مقطع جوانح او حسب الرغبة
فطر مقطع فررش او معلب انا استخدمت فرش
دجاج مسلوق فى ماء وبهارات ومفتت الى قطع صغيرة
ثوم وبهارات الى تحبيها

التغطية الى فوق: نحتاح الى قشطة وكريم فرش وشوية جبنه وملح نضربهم مع بعض ونصبهم على الوجة
وانا ساعات بعملها بشاميل من فوق تطلع احلى بكثير وانتى اختارى الطريقة الى تعجبك

الطريقة:

لخلطة الدجاج:
نضع زبدة او زيت فى المقلاة ونضع عليها البصل تم الثوم حتى يدبل قليلا بعدها نضيف الفطر ونحرك تم نضيف الدجاج المسلوق والبهارات(قرفة- هيل -زنجبيل-فلفل- بهارات دجاج او مشكلة- اى شى تحبيه) تم نطفى عليه ونضيف بقدونس او كسبره خضرا مفرومة وانا رشيت عليها شوية جبنه برميزان
تم نضع عليها حشوة الدجاج
تم كور البطاطس المحشية فيلادلفيا ونصب عليها الصوص ونرش جبنه موزرايلا وشوية اوريغانو وندخلها الفرن
حتى تتحمر
=========

سلطة البطاطس:

المقادير بطاطس مكعبات مسلوقة ومصفية نضيف عليها بصل اخضر وبقدونس وزيتون
ونتبلها باى شى تفضليه ليمون خل انا استخدمت التتبيلة الجاهزة وشوية ليمون ونزينها بالخبز المحمص


وصفتين سهلين جدا ويهبلوا والله ولو عملتيهم مش راح يحسوا انهم بايتين وفى نفس الوقت سريعة جدا ما تاخد ربع ساعة وتكون على السفرة
وانا عن نفسى احب استخدم واستغل الارز البايت فى وصفات كثيرة

الوصفة الاولى: الارز بخلطة الدجاج والمكسرات

ارز بايت
دجاج بايت او زايد منك وننتفه لقطع صغيرة او حسب الرغبة
طريقة الدجاج الى طرحتها فوق

بصل جوانح
بهارات مشكلة حسب الرغبة
بقدونس ولوز مقلى وزبيب للتزينن


الطريقة:
نحط فى الطاجين ملعقة زبدة والبصل الجوانح ونسيبهم حتى يدبل البصل وممكن نضيف ملعقتين او ثلاثة ماء للبصل حتى يدبل اسهل ولما يدبل نضيف عليه الدجاج ونحرك ثم البهارات وهنا تقدرى تضيفى الارز
معاهم وتخلطيهم مع بعض او زى ما عملت انا سخنت الارز لوحده وحطيت فوقه الخلطة وزينته باللوز والزبيب والبقدونس

==========


الوصفة التانية: الارز البايت ولحم مشوى وسلطه


طبعا كان عندى رز بايت فى الثلاجة وقولت اعمل ايه قررت انى اتبل لحم بسرعة بشوية ليمون وزعتر وفلفل اسود
واعشاب وشويتهم على الشواية وعملت جنبهم سلطة عبارة عن بصل ورشيت عليه سماق والتانية طماطم مع شوية بقدونس وتبلتهم بشوية ليمون وخل وملح وبس وقدمت معهم سلطة مشوية وطماطم مشوى وصدقينى وصفة سريعة جدا وحلوة.


المكرونة السريعة

من اختراعى وتنفع وقت الزنقات وخصوصاللموظفات تعجبهم جدا وتقدرى تغيرى اى نكهة تعجبك تضيفى لحم مفروم دجاج سمك او شريمب

وهى عبارة عن مكرونه سهلة فى ربع ساعة تكون على السفرة ولها عدة نكهات وممكن تضيفى ليها اى شى تحبيه وقدمت ومعاها لحم مشوى

المكونات:
مكرونة اى نوع تفضلية
صلصة جاهزة اى نكهة
جبنه موزرايلا اختيارى
زيتون اختيارى
اوريغانو وريحان مجفف ادا فى فرش يكون احلى
بهاراتك المفضلة وفلفل اخضر
لحم متبل باعشاب وزعتر وفلفل وليمون وبصل مبشور ونشوية كيف ما تحبى انا هنا استخدمت الشواية روعة والله

الطريقة :
نسلق المكرونة على النار مع ملح وشوية زيت ولما تستوى نص سوا نضيف ليها الصلصة الجاهزة والبهارات والفلفل الاخضر ونتركها لحد ما تستوى نطفى عليها النار ونضيف الجبن وتقدم مع اى شى تحبيه


============

شريمب مشوى رز بالخضار وسمكة مشوية وسلطة يمى

وكانت عبارة عن ارز بالخضار وشريمب مشوى وسمكة مشوية بالفرن وسلطة وبطاطا مقلية


اولا: الارز بالخضار المشكلة

ثانيا: الشريمب او الجمبرى

عبارة عن شريمب منظف ومغسول ونتبلة بشوية ليمون وثوم وفلفل اسود وكمون وبهارات سمك ونتركهم يتبلوا نص ساعة وبعدين نشويهم على الغاز بشوية زبدة لعند ما يستوى ويصبح لونهم وردى


==========

المقبلات


الطباهج على الطريقة الليبية

طبعا اختلفت الطرق بس المضمون واحد وهدا الطبخة مشهوره بليبيا وممكن يقدم لوحده او مع وجبات السمك او اى شى

طبعا ممكن يتقدم بطريقة تانية وهو انك تقطعى الخضار بشكل طولى و تخلطى الخضار على الصوص وتخلطيهم وتقدميهم مع رشة كسبرة خضرا اسهل وهده الطريقة التقليدية

المكونات:
بطاطس مقطع دوائر او بشكل طولى اللى تحبيه
بدنجان مقطع دوائر او بشكل طولى اللى تحبيه
طماطم اخضر
فلفل حار اخضر
ثوم
كمون وكسبر مرحى
فلفل احمر بودرة اختيارى وملح وفلفل اسود
طماطم معجون

الطريقة:
نقلى البطاطا والبدنجان والكوسا انا ما كانت عندى ونصفيهم من الزيت ونضعهم على جنب .

عندما نجهز كل شى نرتب الخضروات بالترتيب بعدين نصب فوقهم الصاصة وكل ما كنت اكثر انا عندى احلى ونزينها بالفلفل المقلى الحار وتوكل بالخبز

نضع الصلصة فوق الخضروات ثم نحط الباقى

==========

كودو التوست

الطريقة:

الطريقة توست فوق بعض نفردهم بالنشابة ونقصهم دائرى تم نغمسهم فى بيض بعدين فى بقسماط فى نقليهم وتشوفى كيف يتنتفخوا لما يتحمروا تشيليهم من الزيت وتقسميهم نصين وتحشيهم الى يعجبك
ودهنتها بشوية مايونيز وسلطة مشوية وحشيتها طعمية مع طماطم وخس وخيار وتمتعى بالطعم
وبس

بالنسبة للكباب

لحم مفروم
بصل مبشور
بهارات مشاوى او كباب
فلفل اسود وملح
شوية كسبرة ناشفة
وقطعة توست مبللة بماء او حليب نعصرها كويس ونضيفها للخليط

طبعا يفضل انا تحطيهم فى المولينكس يجيك جى المطاعم ماسك وحلو او تعجنيه باليد عادى
نشكلهم بستخدام غرافة الشوربى او اى شى عريض ملعقة خشب على شان يجيك من الوسط فاضى
طبعا بعد ما شكلته حطيته فى الثلاجة شوية على شان يتماسك وشويته على الشواية بعد ما دهنته بشوية زيت ويقدم مع رز وسلطة بجد يا بنات روعة والله ومش جاف حلو جربوه هدا وحدة من طرقى ان شاء الله انزلكم الاخرات

ودمتم فى حفظ الرحمن





farao







الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الذ الاكلات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتـديات شـبــــاب فيسبـوكــي :: مطبخ شباب فيس بوكي العصري :: مطبخ شباب فيس بوكي العام-
انتقل الى: